Dags för en pilsner

Malt, ölets kropp

Vår första lager – snart på lager

I vårt sortiment av lättöl finns i nuläget en golden ale, en porter/stout och en engelsk IPA, men ingen ljus lager. Detta kommer det snart bli ändring på och nästa vecka kör vi testbryggning av en mix mellan tysk och tjeckisk pilsner, men en något förändrad humlegiva mot traditionellt. I våra andra öl har vi ofta flera olika maltsorter, men här kommer det bli 100% pilsnermalt. Eftersom en lageröl ska jäsa vid lägre temperatur och under något längre tid än ex en ale och dessutom bör lagras på flaska under några veckor innan den smakar som bäst, ber vi att få återkomma när den finns för provsmakning.

Just ölstilar, dess karaktär och ursprung finns en hel del att läsa om. På Systembolagets hemsida finns en översiktlig och lättillgänglig information. Läs här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.