Om oss

Wiksfors Bryggeri AB

Idag kokar grytorna i den gamla skolan i Värmlands Nysäter och doften av vört vittnar om den lokala hantverksölen som bryggs.

Under senvintern/våren 2020 skapade vi ett recept på lättöl som skulle passa till bl a vedugnsbakad pizza där den kalljästa degen påminner om surdeg. När vi själva tyckte att vi skapat en öl som uppfyllde kraven  En öl som smakar gott, är fin i färgen och som passar till mat eller som sällskapsdryck, gjordes en batch för försäljning. Vi fick ett mycket positivt mottagande och kunderna delade vår uppfattning om att vi gjort ett fantastiskt gott lättöl. En Golden Ale som fick namnet Brukets Gyllengula och som är starten på vår resa.

Allt eftersom verksamheten utvecklats, har vi jobbat fram nya och bättre arbetssätt, uppdaterat vår utrustning och utökat vårt sortiment. Idag brygger vi både lättöl och starköl och finns på Systembolaget, livsmedelsbutiker och restauranger. Det som är klart är att vi tar detta med öl och ölbryggning på stort allvar och med stort engagemang. Det är också med den största respekt för alla duktiga bryggerier och all fantastisk öl som produceras runt om i vårt avlånga land vi tar oss an uppgiften. Vi har en klar bild av vad vi vill skapa – Nu är det upp till oss att förverkliga detta.

Välkommen att följa med på vår resa!

Från Bruket…

En exteriörbild från förra seklet, då det var full aktivitet (om än av annat slag) i Wiksfors Bruk.

…till den Gamla Skolan

Den gamla skolan i Värmlands Nysäter är en byggnad med massor av potential.

Att vara i en inspirerande miljö är en viktig del av vår verksamhet. Att trivas i lokaler och med människorna runt omkring skapar en god arbetsmiljö och bidrar till att lägga grunden för att göra bra produkter. De första åren har vi hållit till i lokaler på Wiksfors Bruk i Långserud vilket har varit en fantastisk period. Dock har vi vuxit ur våra lokaler och pga behovet av mer anpassade produktions- och lagerutrymmen har vi sedan årsskiftet flyttat verksamheten till fräscha lokaler i en annan inspirerande miljö – Nämligen den gamla skolan i Värmlands Nysäter.

Välkommen till Wiksfors Bryggeri – Ölbryggning i den gamla skolan.


Personerna bakom Wiksfors Bryggeri AB

Lars Evert Wikholm och Anders Nilsson med vårt nuvarande sortiment.

Lars Evert Wikholm

VD och huvudägare

Lars Evert är entreprenören som tycker om att driva verksamhet ihop med människor han tycker om och är personen som gjort vår verksamhet möjlig.

Anders Nilsson

Bryggare och delägare

Anders skapar recepten, brygger ölen och formger etiketter och vår grafiska kommunikation. Anders är också den som håller i provningar och kurser.