Om oss

Wiksfors Bryggeri

Idag kokar grytorna på Wiksfors Bruk och doften av vört vittnar om den lokala hantverksölen som bryggs.

Under senvintern/våren 2020 skapade vi ett recept på lättöl som skulle passa till bl a vedugnsbakad pizza där den kalljästa degen påminner om surdeg. När vi själva tyckte att vi skapat en öl som uppfyllde kraven  En öl som smakar gott, är fin i färgen och som passar till mat eller som sällskapsdryck, gjordes en batch för försäljning. Vi fick ett mycket positivt mottagande och kunderna delade vår uppfattning om att vi gjort ett fantastiskt gott lättöl. En Golden Ale som fick namnet Brukets Gyllengula och som är starten på vår resa.

Eftersom vi är precis i uppstarten är det väldigt mycket på gång.  Allt från att planera nya produkter, provningar, kurser och provbryggning av recept till att färdigställa lokaler och se över tillstånd och annat som behövs för att bredda vårt sortiment. Det som är klart är att vi tar detta med öl och ölbryggning på stort allvar och med stort engagemang. Det är också med den största respekt för alla duktiga bryggerier och all fantastisk öl som produceras runt om i vårt avlånga land vi tar oss an uppgiften. Vi har en klar bild av vad vi vill skapa – Nu är det upp till oss att förverkliga detta.

Välkommen att följa med på vår resa!

Wiksfors Bruk

En exteriörbild från förra seklet, då det var full aktivitet (om än av annat slag) i Wiksfors Bruk.

Att vara i en inspirerande miljö är en viktig del av vår verksamhet. Att trivas i lokaler och med människorna runt omkring skapar en god arbetsmiljö och bidrar till att lägga grunden för att göra bra produkter. Eftersom vi har tillgång till fantastiska lokaler i en inspirerande omgivning kan vi erbjuda kunder och besökare en helhetsupplevelse. Vår närmaste granne är Wiksfors Bruksbutik (stängt för säsongen) där du även kan köpa vår öl. På området finns även företag inom tech, IT, en bildskulptör, retrodesign, interiör och möjlighet att köpa bränt bröd med ost och måltidsvåfflor. Läs gärna mer om de olika verksamheterna på Wiksfors Bruk på den gemensamma webbplatsen. Klicka här.

Välkommen till WIKSFORS BRUK – Something else.


Personerna bakom Wiksfors Bryggeri

Lars Evert Wikholm och Anders Nilsson med vårt nuvarande sortiment.

Lars Evert Wikholm

VD och huvudägare

Lars Evert är entreprenören som tycker om att driva verksamhet ihop med människor han tycker om och är personen som gjort vår verksamhet möjlig.

Anders Nilsson

Bryggare och delägare

Anders skapar recepten, brygger ölen och formger etiketter och vår grafiska kommunikation. Anders är också den som håller i provningar och kurser.