Våra öl

Våra fem olika lättöl: Brukets Sotsvarta, Brukets Roströda, Brukets Gyllengula, Brukets Ekologiska Veteöl och Brukets Pilsner

Sedan starten våren/sommaren 2020 har vi utökat vårt sortiment från att enbart brygga Brukets Gyllengula, till att numera kunna erbjuda ytterligare fyra sorter: Brukets Sotsvarta, Brukets Roströda, Brukets Ekologiska Veteöl och Brukets Pilsner.


Brukets Gyllengula

Brukets Gyllengula är en Golden Ale med tydliga toner av knäckebröd. En utmärkt måltidsdryck då den inte är så hårt kolsyrad. Tack vare att vi tillsatt lite vetemalt får ölen ett lätt syrlighet i smaken och ett väldigt fint vitt skum. Detta gör den dessutom till en utmärkt törstsläckare. 

ÖlstilGolden Ale
Beska35 IBU
Färg9 EBC – Gyllengul
ABV2,0-2,1%
InnehållerVatten, malt av korn och vete, humle och jäst.
ÖvrigtServeras källarsval, 8-12°C


Brukets Roströda

Brukets Roströda är vårt senaste tillskott, en engelsk IPA med en djup roströd färg, kraftigt skum och massor av humle. Denna öl sitter som gjuten till en burgare men är också ett utmärkt val när du vill dricka en öl med mycket karaktär och härlig doft av tropiska frukter.

ÖlstilEngelsk IPA
Beska49 IBU
Färg40 EBC – Roströd
ABV2,0-2,1%
InnehållerVatten, malt av korn och vete, humle och jäst.
ÖvrigtServeras kall, 4-10°C

Brukets Sotsvarta

Brukets Sotsvarta är som namnet antyder en mycket mörk Porter/Stout. Ett härligt skum, doft och smak av kaffe, kola och choklad och med lite lakritstoner gör detta till en riktig höjdare. Passar både till mat, desserter med choklad eller precis som den är. Prova gärna att dricka vid olika temperatur för att få en öl med olika karaktär.

ÖlstilModern Porter/Stout
Beska35 IBU
Färg105 EBC – Brunsvart
ABV2,1-2,2%
InnehållerVatten, malt av korn, humle och jäst.
ÖvrigtServeras sval, 10-14°C

Brukets Pilsner

Brukets Pilsner är vår nya lättöl. En klassisk ljus lageröl av tysk pilsnertyp, men med en liten tvist. Förutom pilsnermalt använder vi två olika humlesorter, Columbus som är en amerikansk humle som bidrar med beska, citrus och lite örtighet tillsammans med den klassiska nobelhumlen Saaz som också är vanlig i tjeckisk pilsner. Ljus färg, frisk smak och en behaglig beska gör denna öl till en perfekt måltidsdryck eller som törstsläckare.

ÖlstilPilsner (Tysk)
Beska40 IBU
Färg4 EBC – Ljust halmgul
ABV2,1-2,2%
InnehållerVatten, malt av korn, humle och jäst.
ÖvrigtServeras kall, 4-10°C


Brukets Julöl (Säsongsöl)

Brukets Julöl är i grunden bryggd på samma recept som Brukets Sotsvarta, men i en annan paketering för att pryda julbordet. Årets version är bryggd med färsk, lokalodlad humle från årets skörd, vilket ger en något lättare, lite rundare smak. Utmärkt till julmaten men passar också väldigt fint tillsammans med pepparkakor med ädelost och till choklad.

(Säljs under november och december.)

ÖlstilModern Porter/Stout
Beska35 IBU
Färg105 EBC – Brunsvart
ABV2,1-2,2%
InnehållerVatten, malt av korn, humle och jäst.
ÖvrigtServeras sval, 10-14°C

Brukets Ekologiska Veteöl

Brukets Ekologiska Veteöl är en traditionell veteöl och en perfekt sommaröl. Innehåller vete och korn. Doften är karaktäristisk för veteöl med inslag av kryddnejlika. Smaken varierar något beroende av temperatur, men påminner lite om lemonad med toner av fläder och där även jästen ger en härlig karaktär till både smak och doft. Veteöl ska drickas i ett glas där flaskans hela innehåll ryms så att den naturliga fällningen i botten av flaskan ryms. En riktigt disig, nästan lite grumlig öl. 

ÖlstilVeteöl, Ekologisk
Beska12 IBU
Färg4 EBC – Ljust halmgul, disig
ABV2,1-2,2%
InnehållerVatten, malt av vete och korn, humle och jäst.
ÖvrigtServeras kall, 4-10°C